donderdag 10 november 2011

Om passie te vinden moet je passie begrijpen (1 min. read)

PassieStelling:
“Het is niet moeilijk om je passie te vinden, maar het is wel essentieel om heel goed te begrijpen hoe het proces van het ontdekken van je passie precies werkt.”
Hieronder enkele metaforen die je helpen begrijpen hoe het proces dan werkt.
“Je passie ontwikkelt zich als een polaroidfoto.”
Als je passie nog onbewust is, dan is het een volledig egaal vlak. Zodra je gaat wapperen (actief zoeken), verschijnen lichte contouren. Nog meer wapperen en je gaat samenhang in de contouren zien, totdat het volledige plaatje helder is.
“Je passie vinden is als fitnessen.”
Na 2 dagen fitnes heb je nog geen grotere spieren. Je gaat door omdat je erop vertrouwt dat het proces werkt en dat de resultaten zich op termijn aandienen. Zo is het net als bij het zoeken naar je passie. Pas na een paar weken merk je resultaat.
“Je passie vinden is als een innerlijk vuurtje maken.”
Je zult eerst vonken moeten maken door heel hard dat stokje tussen je handen te laten draaien. Dat is het meeste werk en kost de meeste inspanning. Als de eerste vlammetjes ontstaan, moet je jouw vuurtje koesteren. Voorzichtig blazen, beetje dons erop, etc. Te harde wind, water, of een te groot stuk hout erop (realiteitszin) en je vuurtje gaat direct uit. Moet je weer helemaal opnieuw beginnen.
Hou je vuurtje op gang! Koester het. Als het eenmaal hard brandt gaat het niet meer uit. En dan kunnen er pas grote blokken (uitdagingen) op.

Lees dit bericht ook op: Loopbaannederland.nl. Hier vindt u ook meer informatie over loopbaanadvies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten